Voeding

Eten en drinken

Net zoals mensen moeten duiven iedere dag eten en drinken.
Per dag eet een duif zo'n 30 tot 40 gram en drinkt hij ongeveer 50 ml water. De duiven moeten in het hok altijd schoon drinkwater hebben. Minstens één keer per dag moet het water ververst worden. Wanneer dat niet gebeurt, bestaat de kans dat de duiven door het drinken van vuil water ziek worden.

                         
De postduiven krijgen iedere dag een mengeling van granen en zaden te eten. In het dit voer zitten bijvoorbeeld tarwe, maïs, erwten en zonnebloempitten. In de winter, wanneer de duiven veel rust hebben, krijgen ze meestal een andere mengeling dan in de lente en zomer, wanneer ze deel moeten nemen aan vluchten.
Om ervoor te zorgen dat de vertering van het voedsel in de maag goed verloopt, hebben duiven ook maagkiezels nodig. Deze hebben wij in ons assortiment van Tijssen en werken eigenlijk als een soort molenstenen. Ze helpen het voer in de maag fijn te malen en zorgen dus voor een goede spijsvertering.

Soorten voeders

 

Duivenvoer hebben wij in ons assortiment van de merken Versele-Laga en Mariman. Van Versele-Laga hebben wij de PLUS-mengelingen en de EXTRA-mengelingen voor u in ons assortiment. Van Mariman hebben wij het ROOD-PLATA gamma in ons assortiment. Het grote voordeel van de PLUS-mengelingen is dat deze een vitaminen/mineralen korrel toegevoegd hebben, wat de mengeling een extra boost geeft, en dus eigenlijk verdere toevoegingen overbodig maakt. Ondanks dat de korrel dus een iets hogere prijs heeft, maakt dit voordeel hem tot een voordelige mengeling ten opzichte van alle anderen mengelingen in de markt waarbij u alsnog producten als vitaminekorrels of P40 toe moet voegen. Daarbij is de toegevoegde korrel exact afgestemd op de mengeling, iets wat handmatig niet zo nauwkeurig af te passen is.

Voedings supplementen

Voedings supplementen hebben wij o.a. van Oropharma in ons assortiment. Deze voeren een compleet aanbod, voor ieder seizoen de juiste combinatie voor iedere liefhebber.

 

     

 

  

 

 

Bezoekers adres:

Hoofdstraat 5
6671 CB Zetten
0488-420957

E-mail  

*

*  

*

*

*

*