Welkom

Waarom naar de trimsalon?

Uw hond heeft een (te) lange of dikke vacht, heeft wellicht klitten of vervilting van de vacht, eventueel in combinatie met jeuk of huidproblemen, heeft zichzelf door een onwenselijke substantie gerold of blijft maar verharen.

In dit soort gevallen kan onze trimsalon u uitkomst bieden. Onze trimsters van "Trimteam CareCorner" in de belichaming van Chantal Selman en Lisa Bor kunnen de vacht van uw dier naar uw wens wassen, scheren, uitdunnen, plukken of strippen, knippen, kammen, ontklitten, borstelen, ontwollen of effileren.

Bij een trimbeurt zijn altijd nagels knippen (indien nodig/mogelijk) wassen, oren plukken, verwijderen van teken en advies over huid- en vachtproblemen, borstels en vlopreventie inbegrepen.


Enkele tips:

  • Laat uw hond goed uit voordat u hem naar de trimsalon brengt. De behandeling zal enige uren in beslag nemen en het is onprettig als de hond zijn behoefte zolang op moet houden.
  • Probeer uw hond zo droog mogelijk te brengen, aangezien een natte vacht nagenoeg niet behandelbaar is.
  • Overleg eerst met uw trimster  wanneer u van plan bent uw hond voor zijn trimbeurt in bad te stoppen. Veel vachten zijn namelijk moeilijk te behandelen na een wasbeurt  (o.a. ruwharige honden)
  • Indien uw hond een medische afwijking heeft en/of een besmettelijke aandoening (kennelhoest/ringworm e.d.) heeft en/of loops is, willen wij dat graag van tevoren weten.
  • Breng uw hond altijd aan de lijn.
  • Breng uw hond nooit met een volle maag.
  • Neem zo kort mogelijk afscheid van uw hond. Hoe langer u uw hond blijft knuffelen, hoe onzekerder hij wordt.
  • Voor een oude hond is het trimmen nog zwaarder dan voor een jonge gezonde hond. Als u uw hond ophaalt, laat hem eerst lekker uit zorg dat hij even een blokje heeft gelopen, Anders wordt hij stram en stijf. Grote plukhonden en grotere oude honden zullen door beide trimsters worden behandeld om de tijd op de tafel zo kort mogelijk te houden.

Natuurlijk is regelmatig onderhoud van de vacht een taak van "de baas".
U kunt er niet vroeg genoeg mee beginnen!
Zo leert u uw hond om de kam en/of borstel te accepteren.

 


 

Bezoekers adres:

Hoofdstraat 5
6671 CB Zetten
0488-420957

E-mail  

*

*  

*

*

*

*