Referenties

Het verhaal over Bordercollie Sam en zijn bazin Claudia.

Sam onze border collie ontwikkeld rond zijn 5de levensmaand een raar gedrag naar mensen en kinderen. Vooral naar vreemde mensen op straat maar ook in huis valt hij uit naar mensen. Op de hondenschool vertelden ze dat Sam angstig was voor mensen i.v.m. dat hij mishandeld was in het nest. Daar maar van uitgaande sukkelen we maar verder, maar Sam werd steeds agressiever. In pure wanhoop zoek ik op internet naar vergelijkbare verhalen van border collies, in de hoop er iets van te kunnen begrijpen.

Daar stond ineens een mail adres van iemand die wel wist wat er aan de hand was. Ik gemaild met in het kort mijn verhaaltje en daar reageerde Loes. Met hele andere conclusies als op de hondenschool wist Loes te vertellen wat het probleem was. Het voornaamste probleem was dat Sam zichzelf als meerdere zag. Ze wist precies te vertellen zonder ons te zien hoe Sam zich gedroeg, hoe de houding van zijn staart was,

wat hij deed als we iemand benaderde enz. Het was net alsof er eindelijk iemand was die begreep wat ik bedoelde. Maar vooral met een oplossing kwam. Loes heeft mij verteld wat ik moest doen, zowel binnen als buiten en vooral ook wat ik niet moest doen. Daar ben ik met de volle 100% ingestapt. Een andere keus had ik niet, want het was op dat moment al zo ernstig dat herplaatsing van Sam al aan gedacht was.

De Instructies van Loes waren goed uitgelegd en na een aantal weken zag je al resultaat. Er zijn wel momenten geweest dat ik het even niet meer zag zitten, maar puur voor Sam heb ik toch doorgezet. Ook hier had Loes voor gewaarschuwd. Dat Sam alles op alles zou zetten om toch maar weer te proberen om terug naar de oude situatie te gaan.

Maar de volhouder wint. Het resultaat is nu al dat hij redelijk goed naast me loopt. Bij iedere stoeprand uit zichzelf gaat zitten. Zijn behoefte doet waar ik het toelaat. Het uitvallen naar mensen is nu nog maar sporadisch( word nog aan gewerkt ). In huis is hij een stuk rustiger. En dat allemaal na 2 maanden. Je ziet echt al zoveel verbetering dat ik spijt heb dat ik Loes niet eerder heb gevonden.

Loes is een vrouw met haar hart op de juiste plaats maar die vooral een groot hart voor de dieren heeft. Eentje die ik en Sam nooit meer vergeten. Want dankzij haar is Sam nog steeds bij ons. Ik ben er nog niet met Sam, maar we blijven eraan werken. Want ik weet nu dat Sam een stuk gelukkiger is met mij als zijn baas als andersom.

Een hartelijke groet van Claudia en een poot van Sam.

 

Bezoekers adres:

Hoofdstraat 5
6671 CB Zetten
0488-420957

E-mail  

*

*  

*

*

*

*