Over ons

 

Mijn naam is Loes van der Veen. Getogen in een klein boerendorpje onder de rook van Utrecht. Sinds 1994 ben ik actief in de hondenwereld. In 2001 hebben mijn echtgenoot en ik een klein wit boerderijtje gekocht met als droom een bordercollie kennel te starten en voor onze bordercollies genoeg speelruimte en trainingsruimte voor het schapendrijven met bordercollies. Een nestje fokken zou dan een nevenactiviteit zijn. Inmiddels zijn alle werkzaamheden bij Conwenna uitgekristaliseerd en is Conwenna’s specialisme en keybusiness de gedragskunde en de hieruit voortvloeiende problematiek en de begeleiding om baas en hond te doceren om een gezonde relatie met elkaar op te bouwen. Hierdoor is er is genoeg werk om uit te breiden met 1 vaste (vrijwillige) medewerker.

 

Door de jaren heen ben ik me steeds meer gaan specialiseren in de hondenethologie m.a.w. de gedragskunde van de hond. Mijn interesse gaat vooral uit naar honden die een gedragsprobleem hebben of dreigen te gaan ontwikkelen en dit naar gezond hondengedrag om te buigen. Dit werk is in het bijzonder erg dankbaar omdat je de hond en de baas met elkaar een nieuwe start kan geven.
Mijn filosofie en overtuiging zijn dan ook dat JIJ de (non-verbale) taal van de hond moet leren spreken waardoor gehoorzaamheid vanuit de hond naar de baas een logisch gevolg zal zijn.

Ik heb mijn vorige hondencursus in een geheel nieuw jasje -qua aanpak en benadering- gestoken en sinds september 2008 zijn wij weer van start gegaan.

Nu gaat alles redelijk naar wens waardoor wij een paar jaar geleden het hard nodig vonden om ons geluk te delen met hondjes die onder minder fortuinlijke omstandigheden zijn geboren en opgroeien. Ik heb me als pleegmoeder aangemeld bij de Stichting GreyhoundRescueNederland om vervolgens heel wat Greyhounds en galgo’s op te vangen die uit barre omstandigheden en zelfs dodingstations worden gered. Het doel was om deze honden weer dusdanig te socialiseren en vertrouwen te geven in de mens zodat ze naar een definitief goed onderkomen konden worden geadopteerd. Inmiddels is Conwenna verbonden aan meerdere stichtingen, om zo haar steentje bij te dragen aan dieren in hun nood hulp te bieden in de vorm van donaties, pleegopvang en gedragsondersteuning.

 

Bezoekers adres:

Hoofdstraat 5
6671 CB Zetten
0488-420957

E-mail  

*

*  

*

*

*

*