Vaccineren & Chippen

Welkom en bedankt voor uw interesse in de veterinaire mogelijkheden van onze CareCorner.

Vaccinaties

In de CareCorner worden werkzaamheden verricht door diverse dierenartsen.

Medio Januari 2013 zijn wij van start gegaan met een roulerend dierenartsenbestand om uw dieren te vaccineren tegen gereduceerde prijzen. Dit geld voor alle vaccinaties; de grote- en kleine cocktail, kennelhoest, rabies, etc.

Zo kunt u uw dier al voor € 36,- euro laten vaccineren, een 2e of 3e vaccinatie tijdens dit zelfde consult (voor hetzelfde of een 2e dier van dezelfde eigenaar) kost slechts € 26,- euro,  een konijnenvaccinatie kost slechts € 25,- euro. U bent van harte welkom, iedere woensdag met uw hond, kat of knaagdier, tussen 16.00 en 17.00 uur. Daarnaast is er een korte lijn met Lingehoeve Diergeneeskunde voor medische ingrepen of gecompliceerde problemen.

Inloopconsult kleine problemen. 

Ook kunt u op de woensdag tussen 16.00 en 17.00 uur langskomen voor een consult bij de dierenarts. Tijdens dit consult kunt u terecht met kleine problemen of vragen over uw hond, kat, vogel of knaagdier. Als u twijfelt over bijvoorbeeld een oorontsteking, een kleine verwonding, bloed bij de ontlasting, mank lopen, of andere dergelijke problemen, dan kunt u zonder afspraak langs komen. De kosten voor een consult bedragen slechts € 26,- euro.

Chippen

Zoals u wellicht al wel gehoord heeft, heeft de overheid het verplicht gesteld om honden te chippen. De verplichte hondenchip moet misstanden tegengaan en het dierenwelzijn verbeteren. In de illegale hondenfokkerij en -handel vinden nog steeds veel misstanden plaats. Geïmporteerde honden hebben vaak niet de juiste vaccinaties, zijn te jong, zijn slecht gesocialiseerd of de herkomst van de dieren is niet duidelijk. Daarnaast is er het probleem van de dieren die in de steek zijn gelaten door hun baasje. Om dit soort praktijken beter aan te pakken, is het belangrijk om te weten waar de hond vandaan komt en wie de eigenaar is.

Ook als een dier wegloopt, wordt gestolen of ergens komt te overlijden, kan zijn baasje op deze manier worden getraceerd. Mede hierom kunnen de deelnemende dierenartsen tegen gereduceerde prijzen uw dier voorzien van een chip. Vanaf € 21,- euro kunt u uw dier al laten chippen.

                

 

Bezoekers adres:

Hoofdstraat 5
6671 CB Zetten
0488-420957

E-mail  

*

*  

*

*

*

*